• darkblurbg

De nieuwe trend in isolatie

De warmte van de verwarming gaat naar het plafond, de muren en naar de vloer. Vaak wordt gezegd dat de warmte opstijgt. Dat klopt natuurlijk ook maar dat is de warme lucht. De warmte zelf straalt alle kanten op. Warmte gaat altijd van warm naar koud, nooit andersom.

De grond onder een onverwarmde woning is altijd tussen de 10 en 12 graden Celsius. Als de vloer niet geïsoleerd is dan zal de warmte vanuit de woning snel worden getransporteerd naar de grond onder de woning. Dit snelle transport is verantwoordelijk voor de koude vloer. Als de bodem onder de woning ook nog eens vochtig is of een kleiachtige structuur heeft dan gaat het warmte transport nog sneller en zal de vloer nog kouder zijn.

Om dit warmte transport te beperken werden er altijd isolatiematerialen gebruikt die dit warmte transport vertraagden. Deze vertraging wordt uitgedrukt in de Rc-waarde (Warmte weerstand).  Tegenwoordig wordt er steeds meer geïsoleerd met het principe van het reflecteren van de warmte. Dit geeft veel betere resultaten dan het isoleren met warmtetransport vertragende materialen zoals; glaswol, steenwol, eps (tempex), pur, pir, vlas, wol, etc.

Momenteel wordt er steeds meer geïsoleerd met deze warmte reflecterende folies. Vooral daken en vloeren worden hiermee geïsoleerd.

Door het hoge percentage aan aluminium houdt het heel goed de warmte vast,  u kunt dit zien als een warmte blokkade. Dus er komt een heel duidelijk scheiding tussen de warme kamer en de koude kruipruimte.

Doordat de warmte beter in de kamer blijft zullen ook de binnenwanden warmer worden. Dit geeft meer comfort.

Een groot voordeel van de folies is dat de gevoelstemperatuur veel beter wordt. Bij een lagere temperatuur is het comfortabeler.

Hier begint natuurlijk ook de besparing. De besparing op het gas verbruik bedraagt ongeveer 20% als u nu een niet geïsoleerde vloer heeft. Bij vloeren met vloerverwarming kan dit makkelijk oplopen naar 30%. Er wordt ook wel gesproken over besparingen van 40 procent bij vloerverwarming maar wij blijven liever wat voorzichtiger.

Wij zijn helemaal gespecialiseerd in vloerisolatie en we kiezen daarom altijd voor de beste materialen. Daarom gebruiken we geen traditionele materialen meer zoals glaswol, eps, pur, pir, etc. Zolang de kruipruimte geschikt is om het werk uit te voeren zullen we reflexfolie toepassen.

We komen graag bij u langs om de kruipruimte te bekijken en een vrijblijvende offerte te maken.